ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Пфайзер” и “Модерна” ще получат одобрение от САЩ за нови анти-Covid бустери

пфайзер централа

Според съобщения в американските медии, в следващите дни американските регулатори ще одобрят нови бустерни ваксини срещу COVID-19, произведени от „Пфайзер“ (Pfizer-BioNTech) и „Модерна“ (Moderna). Администрацията по храните и лекарствата (FDA) може да издаде разрешение още тази вечер, 11 септември, а Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) – утре.

Очаква се също така регулаторите да одобрят ваксини срещу сезонен грип за настоящия епидемичен сезон и ваксина срещу човешки респираторен синцитиален вирус (HRSV).

След като бъдат одобрени от FDA и CDC, производителите ще могат да доставят ваксините до аптеки, болници и здравноосигурителни компании.

Настоящата кампания за бустер ваксина срещу COVID-19 ще бъде първата в Съединените щати след края на извънредната ситуация в здравеопазването през месец май.

Ако по време на пандемията, самото правителство на САЩ закупи анти-COVID ваксини от производителите и ги раздаде за безплатно ваксиниране на аптеки, болници, застрахователни компании и т.н., то този път самите компании ще ги разпространяват. Бустерната ваксина ще бъде достъпна безплатно за притежатели на обществено здравно осигуряване като Medicare, както и за притежатели на застраховка от частни медицински институции и мрежи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст