ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Два златни медала за иновации на “Централна енергоремонтна база” в Пловдив

Два златни медала за иновативни изделия спечели „Централна енергоремонтна база“ (ЦЕРБ) ЕАД на 77-ия Международен технически панаир в Пловдив. 

ЦЕРБ е най-голямото българско предприятие за диагностика, ремонт и поддръжка на електрически машини и съоръжения и най-старото на Балканския полуостров. Отличията са присъдени за Система за дистанционен енергиен мониторинг и управление на микромрежи и за Мощна хибридна зарядна станция за електромобили с фотоволтаична централа и батерии.

В Международния технически панаир в Пловдив тази година участваха над 210 компании от 18 държави. Двадесет и два експоната се състезаваха в конкурса за златните медали, като отличени бяха само 14. 

Медалистите определи жури с председател  Eвгени Симеонов – председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), заместник-председател доц. д-р Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив, и експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Отличията бяха връчени на церемония на д-р инж. Иван Желязков, зам-председател на Съвета на директорите на „Централна енергоремонтна база“.

През 2022 г. ЦЕРБ спечели три златни медала от Международен панаир Пловдив – за Комплексна диагностика „Паспортизация“ на силови и специални трансформаториБатерийна система за съхранение на енергия от възобновяеми източници и за Активни съпротивления за заземяване на звездния център на силови трансформатори. Първият златен медал на компанията от панаира е за Вибрационен мониторинг и диагностика (2015 г.).   

„Централна енергоремонтна база“  е създаден преди 75 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст