ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цената на биткойна се повишава с наближаването на процеса на Банкман-Фрид

биткойн

Цената на биткойн се повиши до 28 173 хиляди долара, показвайки увеличение от 3.9 процента от 17 август досега. Bloomberg съобщи, че други криптовалути, включително Ether, Litecoin и Solana, също са поскъпнали.

Изданието смята, че покачването на стойността на криптовалутите може да се дължи отчасти на очакванията на търговците, свързани с предстоящия процес срещу основателя на фалиралата борса FTX Сам Банкман-Фрид (Bankman-Fried), който трябва да се проведе на 3 октомври.

В същото време, както отбеляза Каролин Маурон, съосновател на доставчика на ликвидност на деривати за дигитални активи OrBit Markets в Сингапур, криптовалутата започна да се купува по-активно поради началото на новото отчетно тримесечие и имаше недостиг на ликвидност през уикенда. Освен това през последните четири години цената на биткойнът редовно се повишава през октомври.

Слуховете, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ ще одобри намеренията на BlackRock Inc., също допринесоха за покачването на стойността тази година. Става въпрос за плановете на компанията за създаване на борсово търгуван фонд за биткойни, въпреки факта, че регулаторът забави решението миналата седмица, отбелязва Хейдън Хюз, съосновател на платформата за социална търговия Alpha Impact.

Банкман-Фрид, който е обвинен в измама, беше арестуван през август 2023 година. Неговата гаранция също беше отменена от регулатора, позовавайки се на факта, че основателят на FTX се е опитал да повлияе на показанията на свидетели.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст