ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“СОФ Кънект” ще реновира покрития паркинг на “Терминал 2” за 24.5 млн. лева

Операторът на „Летище София“ подписа договор с „ГБС-Инфраструктурно строителство“

„СОФ Кънект“ и „ГБС-Инфраструктурно строителство“ подписаха днес договор за реновация на покрития паркинг на „Терминал 2“ на „Летище София“. Проектът е на стойност близо 24.5 милиона лева и неговата реализация е от стратегическо значение за развитието на летището, отбелязват от „СОФ Кънект“.

„Радваме се, че по тази значима задача ще партнираме с лидер в строителната индустрия като „ГБС-Инфраструктурно строителство“. Знанията и експертизата на компанията натрупани в голям брой успешни проекти ни дават увереност, че в средносрочен план летище София ще има обновен и функционален покрит паркинг“, казва Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на „СОФ Кънект“.

Камен Пешов, председател на Надзорния съвет на „Главболгарстрой Холдинг“ и „ГБС-Инфраструктурно строителство“, посочва, че с изпълнението на този проект ще се осигури още по-удобно и модерно пространство на „Летище София“. „За всички пътуващи, за нас, за гостите на нашата столица. Гарантирам, че ще изпълним проекта качествено и в срок“, добавя Камен Пешов.

Ремонтните дейности по четириетажния покрит паркинг на „Терминал 2“ ще започнат през 2024 г. и ще завършат за около година. Междувременно се очаква „ГБС-Инфраструктурно строителство“ да приключи строежа на открития паркинг с капацитет над 1000 места. Така пътниците на „Летище София“ ще имат възможност да паркират на открития паркинг докато бъде завършена реновацията на закрития. Като краен резултат от реализацията на двата проекта на „Терминал 2“ ще има общо почти 1900 паркоместа.

Заедно с открития паркинг на „Терминал 2“ ще бъде внедрена система за контрол на достъпа. Новата бариерна система, базирана на разпознаване на регистрационен номер, ще гарантира, че всеки пристигащ шофьор, който възнамерява да остави или качи пътници ще има бърз достъп, без да чака на опашки. Този проект включва и разширяване на пътя и изграждане на нов обратен завой, който ще пренасочи трафика към съседни съоръжения, разположени извън летището.

Дружеството „ГБС-Инфраструктурно строителство“, част от корпоративната група на „Главболгарстрой“, е ориентирано в изграждането на мащабни проекти в сферата на транспортната и водна инфраструктура. Едни от най-големите строителни проекти на дружеството през последните години са южната дъга на Софийски околовръстен път, три участъка на автомагистрала „Струма“, включително мостът при тунел „Железница“, изграден по иновативна технология, участъкът от Сливница до Храбърско на автомагистрала „Европа“, новият пробив по ул. „Филип Кутев“ и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст