ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски към Денков: С тревога наблюдавам вашата управленска безпомощност

Председателят на ПГ на ДСП Делян Пеевски изпрати отворено писмо до премиера Николай Денков. В него той го обвинява, че не се справя в качеството си на министър-председател и го определя като “онлайн премиер за собствен пиар”. Това съобщиха от пресцентъра на движението.

Според депутата премиерът трябва да упражни контрол върху ръководството на “Електрохолд“ така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони.

Припомняме, че с настъпването на тежката зимна обстановка в страна, председателят на ПГ на ДПС упрекна Денков, че “сняг не се чисти онлайн”.

Делян Пеевски посочва още, че хората губят доверие в политиците и държавата си. “Когато няма доверие, всеки започва да се спасява поединично. И не би следвало да се сочи като куриоз, а като опасна тенденция, че един човек нахлу в отчаянието си в офис на енергото, за да приготви храна за децата си. А той е в пълното си право да изисква точно тази грижа от държавата. От правителството. И лично от премиера“, се казва още в писмото.

“Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал“, посочва още председателят на ПГ на ДПС.

В писмото си, Пеевски съобщава, че от движението още днес ще внесат проект на решение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. “Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток“, подчертава депутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст