ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Как Безденица стана Безводница

Монтанското село Безденица стана неофициално Безводница, тъй като от понеделник – 27 ноември – от чешмите в населеното място не тече нито капка вода.

В събота през нощта, на 25 ноември, падналият сняг остави селото и десетки други населени места в област Монтана без ток. На 1 декември осемте спрени помпени станции в Монтанско бяха захранени с ток и водоснабдяването бе възстановено, но Безденица не бе сред щастливците.

Там вече са на светло, но вода от централното водоснабдяване и днес, на 2 декември, няма. Жителите на Безденица си поливат с вода от кладенците, купуват си вода от магазина или дори топят сняг.

Днес е доставен генератор и помпената станция в Кобиляк заработи, уточнява кореспондент на Българското национално радио. Заради това се очаква, че вечерта жителите на врачанските села Кобиляк и Громшин ще имат вода.

Единствено от помпената станция в монтанското село Д-р Йосифово не може да се подаде вода дори и днес и проблемът ще се реши чак в понеделник. Но поради какви причини аварията е толкова сериозна и кой ще понесе отговорност за забавеното й отстраняване, тепърва предстои да се разбере.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст