ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Apple и Chase bank ще пуснат кредитна карта за целия свят

епъл

Американската банка Chase ще стане новият партньор на Apple в разработването на финансови продукти. Марк Гърман съобщи това в последния си бюлетин Power On.

В момента Apple е в процес на прекъсване на отношенията си с Goldman Sachs. През 2019 г. тандемът представи продукта Apple Card, който, както стана ясно няколко години по-късно, се оказа силно нерентабилен за Goldman Sachs.

Новата партньорска банка на Apple вероятно ще бъде Chase. Това, както пише Гурман, се дължи на няколко причини. Първо, Apple съхранява 60 милиарда долара в сметки на Chase, а Chase е един от най-старите партньори на IT гиганта в услугата Apple Pay.

Chase също има полезното предимство да издава кредитни карти MasterCard за Apple, а не само за American Express. Следователно, ако сделката бъде сключена, новата Apple Card ще работи във всички страни по света, където MasterCard има присъствие.

JPMorgan Chase Bank, N.A., развиваща дейност като Chase, е с централен офис в Ню Йорк. Тя е дъщерно дружество за потребителско и търговско банкиране на САЩ.

Chase предлага повече от 5100 клона и 17 000 банкомата в цялата страна и има 18.5 милиона разплащателни сметки и 25 милиона потребители на дебитни карти към 2023 година. JPMorgan Chase & Co., която оперира в повече от 100 държави, има активи от 3.31 трилиона долара през 2022 г., което я прави най-голямата банка в Съединените щати, както и банката с най-много клонове в Съединените щати.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст