ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов и Петков: Да има пълна прозрачност за потенциален купувач на “Лукойл”

ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков обявиха от кулоарите на парламента, че са взели общо решение да има пълна прозрачност за потенциален купувач на “Лукойл”. Те мотивираха думите си като подчертаха, че рафинерията е стратегически обект за България и бяха категорични, че няма да има възможност тази сделка да бъде финализирана без разрешението на Народното събрание.

Двамата обясниха, че ще бъде внесен текст, който касае стратегическите предприятия.

“Ще бъде взето абсолютно прозрачно решение и ще избегнем спекулации, че задкулисни играчи или офшорки ще стоят зад този стратегически актив”, обясни Борисов. Освен това той посочи, че ще бъде вкаран текст, който ще касае стратегически предприятия – газопроводите, хранилищата, ядрената енергетика, нефтопреработвателните предприятия.

Лидерът на ГЕРБ поясни, че ще бъде приложен правилният европейски подход по точката за газа, защото България е много близо до Шенген.

“Взехме решение да има пълна прозрачност по темата за потенциален купувач на “Лукойл”. Понеже е стратегически обект за България, няма да има възможност тази сделка да бъде финализирана без одобрението на Народното събрание, така целият народ ще се запознае с потенциалния купувач, ако има такъв”. Това заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков.

Във връзка с приемането на България в Шенген той отбеляза, че в момента и Европейската народна партия и либералното семейство работят рамо до рамо в Брюксел, за да се постигне резултатът “въздушен Шенген и точна дата”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст