ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Nvidia ще построи център за производство на микрочипове във Виетнам

Nvidia възнамерява да построи център за производство на полупроводници във Виетнам. Правителството на страната съобщи това, цитирайки думите на изпълнителния директор на Nvidia Дженсен Хуанг, който беше за първи път във Виетнам през уикенда.

„Центърът ще привлече таланти от цял ​​свят, които ще допринесат за развитието на екосистемата на полупроводниците във Виетнам и за цифровизацията на страната“, се казва в изявление на правителството.

Самият Дженсен Хуанг отбеляза, че Nvidia вече е инвестирала 250 милиона долара във Виетнам и сега обсъжда подробностите за сътрудничество с виетнамски технологични компании и власти.

Nvidia активно увеличава производството на чипове в азиатския регион, опитвайки се да разнообрази веригите си за доставки. И така, миналата седмица компанията обяви намерението си да създаде мрежа от фабрики за производство на чипове за AI в Япония. Графичните процесори на Nvidia, които обработват големи количества данни и извършват паралелни изчисления, се използват за обучение на изкуствен интелект.

Водени от търсенето на чипове с изкуствен интелект, приходите на Nvidia през третото тримесечие нараснаха с 206% на годишна база.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст