ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Информационно обслужване“ стана член на Европейската асоциация на публичните IT доставчици

Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ бе приет за член на Европейската асоциация на публичните IT доставчици  EURITAS (https://www.euritas.eu/).

В престижната асоциация членуват представители на най-развитите държави в Европа, сред които са Германия, Италия, Финландия, Малта, Швейцария, Дания, Холандия и Хърватия. Целта на асоциацията е да създаде трансевропейска мрежа от обществени доставчици на информационни и комуникационни услуги, които да обменят ноу-хау и най-добрите практики в областта на електронното управление, да адаптират стандартите и потенциала за надграждане на IT системите, използвани в публичната администрация.

„Информационно обслужване“ получи изрична покана за членство в асоциацията на най-развитите обществени доставчици на информационни и комуникационни услуги на Стария континент и така стана вторият представител на Източна Европа в нея.  

„Членството в Асоциацията е огромна оценка за резултатите от нашата работа, за професионализма, отдадеността и страстта, с които променяме основни процеси в държавата и подобряваме обществото, в което живеем“, каза изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ Ивайло Филипов. По думите му присъствието на българска компания в EURITAS e огромно признание за целия IT сектор в страната и огромно задължение да се спазват най-добрите световни практики в областта на информационните и комуникационни услуги.

„Информационно обслужване“ АД е българският национален системен интегратор на държавната администрация. Компанията изгражда, поддържа, развива и наблюдава работоспособността на информационните системи с национално значение. „Информационно обслужване” АД е основен партньор на държавните институции и изпълнява ключови проекти със стратегическо значение за България. Дружеството е лидер на българския пазар в разработването, внедряването и поддържането на нови технологични решения. Компанията е първият сертифициран доставчик на удостоверителни услуги в България и е дългогодишен технологичен партньор на Централната избирателна комисия.

„Информационно обслужване“ АД разполага с клонова структура, която покрива всички областни градове в България. В дружеството работят над 640 висококвалифицирани експерти в различни области на сектора на информационните и комуникационни технологии. Компанията е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001:2015  за управление на качество, ISO/IEC 27001:2013  за управление на информационната сигурност, ISO/IEC 20000-1:2018 за управление на предоставяните ИТ услуги и LSTI N°1642-131-V1.0 за издаване и управление на квалифицирани удостоверения за електронни подписи, електронни печати и квалифицирани електронни времеви печати.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст