ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Тръмп плаща 83,3 милиона долара по дело за клевета

Тръмп спечели подкрепата

Нюйоркско жури осъди бившия американски президент Доналд Тръмп да плати 83 милиона долара за оклеветяване на писателката Джийн Карол, след като тя го обвини в сексуално посегателство, предаде NOVA.

Републиканецът се опитва да се върне в Белия дом, но първо трябва да спечели номинацията на републиканската партия. Изборите вървят на фона на многобройни криминални и граждански дела срещу Тръмп. А късно снощи съдебни заседатели разпоредиха той да плати над 83 милиона долара на писателка за обиди и клевети. Това не е единственото гражданско дело срещу Тръмп в Ню Йорк. Другото може да му струва още близо 300 милиона долара и много повече от пари.

Съдебните заседатели заседаваха три часа, преди да вземат решение, с което задължават Тръмп да плати 83.3 милиона долара за обиди и клевети на писателката Джийн Карол. Бившият държавен глава казва, че ще обжалва присъдата.

Юристи посочват, че фактът че е богат е една от причините, поради които Тръмп е наказан с по-голяма сума. Логиката е, че по-ниска компенсация не би му се отразила. Но дори така, 83 милиона са неочаквано много. Според експерти поведението на бившия президент също е допринесло за решението. По-рано той беше осъден от Елизабет Джийн Карол за 5 милиона долара. Но не спря публично да я напада.

“Шокиран съм. Аз прогнозирах, че наказанието ще е в пъти по-малко. Това е безпрецедентно”, заяво Нийма Рахмани, бивш федерален прокурор. “В заключителните аргументи на съдията си пролича. Той каза директно – Доналд Тръмп не уважава законите. Мисли си, че е над тях. Веднага след първата присъда Тръмп започна да я клевети. Според мен нежеланието му да се подчинява на правилата накара членовете на журито да го накажат”, уточни той.

“Имате жена, която е финансирана и лъже за това. Финансират я демократите и тя абсолютно лъже”, твърди Тръмп.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст