ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В “Горна баня” разстреляха мъж, по прякор Нотариуса

Малко преди 19.30 часа е подаден сигнал за разстрелян мъж в района на столичния квартал “Горна баня”. Убийството е извършено в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове. Жертвата е Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, който е известен на органите на реда с това, че се е занимавал с измами.

По време на брифинг от МВР заявиха, че техни екипи ще работят цяла нощ на мястото и ще събират доказателства. Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев уточни, че се извършва оглед на местопроизшествието, като се установяват свидетели и очевидци. В издирването е включен целият ресурс на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Според Иво Илиев – заместник-градският прокурор на София – Мартин Божанов е убит с огнестрелно оръжие, като изстрелите са попаднали в тялото и вероятно в главата му.

Градският прокурор на София Илиана Кирилова обяви, че през годините името на Мартин Божанов е било свързано със случая с нотариуса Слави Крашевски. Припомняме, че първата кражба на дело в историята на Върховния касационен съд (ВКС) е свързана с изчезналите документи срещу въпросния софийски нотариус Крашевски. Случаят е от 2004 година. Крашевски беше осъден от две инстанции за съставяне на документ с невярно съдържание.

Кирилова допълни, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали, че разстреляният Мартин Божанов е отправял заплахи към магистрати, които не са прокурори. Тя също добави, че се разпитват свидетели, като се установяват факти около имотни измами, за които се предполага, че имат връзка с убития.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст