ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гръцките фермери решават дали да продължат с протестите

гръцките фермери

Днес, 14 февруари, в Гърция, земеделците решават как да процедират за бъдещите си протести, информира кореспондент на Българското национално радио.

Производителите не са доволни от предложените мерки, а опозицията ги подкрепя да продължат протестите, на които излизат вече повече от две седмици и които са изразени в блокиране на централни и гранични пътища.

Според социалистите от ПАСОК (Общогръцкото социалистическо движение), мерките в помощ от страна на правителството са “капка в морето”. На същата позиция е и водещата опозиционна партия СИРИЗА (Коалицията на радикалната левица).

Единственото, което постигнаха фермерите от преговорите с премиера Кириакос Мицотакис, е по-ниска цена на тока за земеделските стопани. Но много от останалите им проблеми остават нерешени.

До този час няма блокирани пътища, като остава затворена единствено границата със Северна Македония. В същото време все повече от протестиращите изразяват готовност за организиран протест в Атина.

Тракторите обаче не се оттеглят от местата за блокади в близост до централните пътища.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст