Шефът на Google призна, че използва не само смартфони Pixel

Сундар-Пичай-Sundar_Pichai Google милиардер

Изпълнителният директор на “Гугъл” (Google) – Сундар Пичай, разкри, че използва повече от 20 различни смартфона едновременно, включително и Pixel на марката Google.

India Today съобщава това с позоваване на интервю на Пичай. Според него, той използва толкова голям брой джаджи, за да тества услугите на Google на различни устройства, за да гарантира тяхното качество и съвместимост.

Пичай не уточни кои смартфони има в колекцията си и кой използва като основен.

Шефът на Google също сподели своята визия за дигиталното благополучие и сигурност. Той отбелязва, че не налага строги ограничения на времето пред екрана на децата си, но ги насърчава да се саморегулират.

Освен това Сундар Пичай не сменя паролите си често, но използва двуфакторна автентификация, за да защити своите акаунти.

Сундар (Сундараджан) Пичай е индийско-американец. Той се присъедини към Google през 2004 г. и пое поста главен изпълнителен директор на Google през октомври 2015 година.

Сундар Пичай е главен изпълнителен директор  (CEO) на Alphabet Inc. и на Google Inc. Предишната му длъжност е главен продуктов инженер в Google, след това, от 2004 г. е изпълнителен директор, отново в Google. Позицията му на CEO на Google е обявена на 10 август 2015 г. като част от преструктурирането на Alphabet Inc., което я прави компания-майка на Google и Пичай заема поста на 2 октомври 2015 година. На 3 декември 2019 г. Сундар Пичай става CEO на Alphabet, при това постът му в компанията Google се запазва.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст