ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От “Възраждане” и АБВ отишли в Русия, там ги запознали с “новата концепция за външна политика”

гонят двама депутати

Делегации от партиите “Възраждане” и АБВ отишли на посещение в Русия, където участвали във форум, организиран от партията на президента Владимир Путин “Единна Русия”

Форумът бил посветен на “борбата с модерните практики на неоколониализма” и събрал представители от 44 държави, посочват от партията на Костадин Костадинов. Реч произнесли Коста Стоянов и Ангел Георгиев, застъпвайки “правото на независимост на всички държави” и осъдили “всякакви форми на колониализъм и неоколониализъм”.

Подобни тези били изразени и в изказванията на представителите на АБВ – Румен Петков, председател на партията, и зам.-председателя Владимир Маринов.

Приветствие към форума отправил и руския президент Владимир Путин. Той отбелязал, че “агресивните проявления на неоколониализма” се наблюдават в “опитите на колективния Запад да запази своята доминация”.

Депутатите от партията на Костадинов посетили и руската Дипломатическа академия, където българските депутати били запознати с “новата Концепция за външна политика на Руската федерация”.

След началото на войната в Украйна България беше включена в списъка с неприятелските държави на Русия. От “Възраждане” отричат да са проруска партия. Неведнъж са заявявали, че противопоставяйки се на изпращането на помощ за Украйна или пък на въвеждането на еврото у нас, защитавали националния ни суверенитет. Посещението на представители на формацията в Русия по покана на партията на Путин повдига много въпроси, всичките риторични.

За посещението в Москва на сайта на партията няма информация. Но заради множеството медийни публикации, от пресцентъра формацията са потвърдили за визитата. Оттам са припомнили, че преди две седмици делегация на партията е била в Унгария, където е посетила унгарския парламент по покана на третата по големина партия “Наша родина”. По време на посещението е реализирана поредица от срещи по въпроси от общата европейска политика на двете партии. 

Съобщава се още, че следващата седмица предстои посещение на представителна делегация на партията на Костадинов в Молдова по покана на партиите “Възраждане” и “Молдовска социалистическа партия”. В началото на март 2024 година е планирано “Възраждане” да посрещне делегация от Германския бундестаг със седем депутати от “Алтернатива за Германия”, която ще присъства на официалните чествания по повод на националния празник Трети март. Успоредно с това младежката организация на “Възраждане” ще организира Международна младежка конференция “Ние сме младежите на Европа” с участието на представители на политически партии от шест държави – Полша, Унгария, САЩ, Италия, Германия, Чехия. 

На сайта на АБВ има информация за посещението. От нея става ясно, че форумът се е провел на 15 февруари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст