ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, заяви Кирил Петков

ултиматум към ГЕРБ

Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за да стигнем до разбирателство. Това коментира от кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков, обяснявайки, че приема критиките на лидера на ГЕРБ и днес меморандумът бил изпратен официално и до заместник-председателя на партията им, освен на Мария Габриел.

Кирил Петков подчерта, че не искат да са във властта на всяка цена, а само ако продължат реформите.

Това, което разбрах е, че Борисов е прочел първите два реда, но по-важното е в следващите 2 страници. Не става въпрос за подарък и делкане на регулаторите, защото ако отиде на втора и трета страница се казва ясно – страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил и се дава възможност на граждански предложения и се слага нарочна проверка за интегритет. Трябва да се окажем от контрол на регулаторите“, каза още съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ по повод коментарите на Борисов и Пеевски от по-рано днес.

Петков призова Борисов да предаде контрола и регулаторите да станат независими и да не са политически оцветени.Единственият начин хората да усетят промяна е, ако регулаторите бъдат сменени и оглавени от независими хора, които не могат да повлияят на решенията. Не може да си говорим за Мартин Нотариуса и Пепи Еврото, ако не променим ВСС и Инспектората към ВСС“, отсече той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст