ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Майката на Алексей Навални видяла тялото на сина си

Майката на Алексей Навални - Людмила Навалная (вдясно) при посещението си в следствения комитет в Салекхард, Ямало-ненецки регион на Русия

Майката на Алексей Навални каза, че снощи е видяла тялото на сина си, който почина в петък в арктическа наказателна колония в Русия. Тя е била отведена тайно в моргата. 

Людмила Навалная заяви във видео обръщение, че властите я принуждават погребението на сина ѝ да бъде тайно. 

“По закон властите са длъжни веднага да ми предадат тялото на Алексей. Вместо това те ме шантажират и поставят условия кога, къде и как да бъде погребан синът ми. Това е незаконно”, казва Людмила Навалная, която предполага, че заповедите идват или от Кремъл, или от Следствения комитет.

“Гледаха ме в очите и ми казаха: Ако не се съгласите на тайно погребение, ще направим нещо с тялото.

Следователят директно ми каза: Времето работи срещу Вас, тялото се разлага”, разказва майката на Алексей Навални.

От неговия екип съобщиха, че според издадения смъртен акт той е починал от естествена смърт. Майката е подписала документа.

47-годишният опозиционен лидер почина в петък и неговият екип и семейство твърдят, че Кремъл го е убил. Кремъл гневно отхвърли това обвинение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст