ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Новият председател на СОС не се чувствал като компромисен избор

СОС, Цветомир Петров, председател

Ясно е, че ще бъде трудно. Днес се потвърди, че оттук нататък нашето желание за промяна ще бъде постигнато трудно, но това няма да ни откаже. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров в ефира на БТВ.

„Ако Деян Николов има доказателства за купуване на общински съветници, да ги предостави на съответните органи. Аз съм избран за председател, за да търся решенията, и съм целеустремен. Аз не се чувствам като компромисен избор, беше важно да се започне работата на СОС. Знам, че задачата ми ще бъде трудна, но не ме е страх от предизвикателствата“, уверен е той в първото си телевизионно интервю.

„Нека е ясно – в доклада, който беше вкаран от Карлос Контрера за разпределението на комисиите още на 8 февруари вечерта, разпределението не беше съгласувано на предварителните разговори. За някои от позициите имаше предварително заявени кои партии кои комисии искат. Ние също предявихме претенции за най-важните комисии, имаме експертите за тях, но тогава приключи разговорът и те внесоха доклада такъв, какъвто е внесен в крайна сметка. Категорично не се съобразиха с нас. Ние бяхме готови да вземем бюджет и финанси, имаме експерт в лицето на Бойко Димитров, комисията по архитектура и градоустройство, за децата и младежта, за образованието. От важните комисии не ни предложиха нито една, дадоха ни други и решихме да се оттегли“, допълни той.

Новият председател е категоричен, че е важно да се търсят решенията и мнозинствата

за важните доклади в общинския съвет.

„Мнозинства, в които да се работи адекватно – мисля, че ще може да се сучат нещата. До голяма степен в предизборните кампании се припокриваха, така че не виждам защо да не намерим общ език за важните решения за София“, посочи той.

„Трудно могат да се направят много неща за няколко месеца. Тепърва започваме работа“, каза още Петров.

 За идеята за смяна на имената на улици в София с тези на Алексей Навални и Кристиан Таков, той заяви: „Нямам проблем с преименуването на улиците, но трябва да се пипа по-внимателно, за да се погледне от всички страни, да се търси диалог, и ако всички са съгласни, аз съм абсолютно „за“.“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст