Е ли е Червеният пират психодушманинът на магистрати и политици?

Червеният пират

Червеният пират е в дъното на всичко, ставащо в нашия обществено-политически живот. Странен обрат предприема скандалът около заплахите, отправени срещу магистрати, сред които и съдия Владислава Цариградска. Както вече е общоизвестно, преди броени дни тя призна, че е получила две заплахи в рамките само на едно денонощие. Според Цариградска едната била отправена от шефа на пресцентъра на прокуратурата Веселин Иванов. Другата пък била получена на официалния имейл на Плевенския окръжен съд, като смисълът на съобщението бил, че ако Цариградска не замълчи, ще и изкормят гениталиите.

Това се случва на фона на разгарящия се скандал около престъпната група за имотни измами и шантаж над магистрати на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса, за която съдия Цариградска разказа нашироко.

Между впрочем съдията от Плевенския окръжен съд Цариградска и колегата й от Софийския апелативен съд Цветко Лазаров още през 2020 година разказаха пред Висшия съдебен съвет (ВСС), че са били заплашвани от Нотариуса във връзка с разглеждани от тях дела. Ала нито т.нар правителство на съдебната власт ВСС, нито тогавашният главен прокурор Иван Гешев направиха нещо, за да разкрият авторите на заплахите.

И ето че стана 2024 г., Нотариуса беше гръмнат в главата, а укриваните истини за него и дейността му бавно взеха да изплуват.

Образуваха се различни проверки от различни институции за проучване на мащабната дейност на Божанов и групата му, депутатите се възбудиха и образуваха парламентарна комисия за Нотариуса, въобще създаде се впечатление за масовост на мероприятието и задълбоченост на интересите на проверяващите.

Какво стана тази седмица обаче? Изневиделица шефът на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” излезе от кожата на антимафиот и се намъкна в амплоато на психиатър-психопатолог от специализираното заведение на Четвърти километър. В телевизионно интервю днес главен комисар Явор Серафимов обяви, че автор на заплахите срещу съдия Цариградска не е някой от кръга на Нотариуса, а е някакъв псих, който не си пие розовите хапчета.

“Човекът, заканвал се на съдия Владислава Цариградска, е отправял заплахи срещу вицепремиера Мария Габриел и министри. Получили сме имейлите, които съдържат заплаха по отношение на съдия Цариградска. През последните седмици зачестиха подобни заплахи, включително срещу Мария Габриел и различни министри. Става въпрос за множество заплахи, отправени срещу един широк кръг от публично известни лица. Това се случва през последните седмица-две. Считаме, че всички тези сигнали се подават от едно и също лице. 

Има предположения кое е то – известно е с псевдонима “Червения пират”.

Това е български гражданин, живеещ скитнически начин на живот, който успява да се добере до имейлите на публични лица. Освен това отправя и бомбени заплахи срещу училища. Смятаме, че скоро ще бъде открит. В момента се издирва активно”, заяви Серафимов. И уточни, че става дума за психически неуравновесен човек, който “следейки новините, намира вариант да отправя заплахи към тези лица”. 

Разкритията на ръководената от д-р Серафимов антимафиотска болница в края на града са достойни за Цветослава Гълъбова и екипа й. Но нямат нищо общо със задълбочеността на проверките, която би трябвало да е задължителна за разкриването на рекетьорите на магистратите и шантажа върху Темида.

Достатъчно е да се замислим върху въпроса дали въпросния Червен пират е автор и на заплахите, отправени срещу магистрати още през 2020 г. и тутакси ще се усъмним в качеството на антимафиотските открития.

Известно е, че с блага дума и пистолет всичко се получава, така че дори и Червеният пират навярно ще си спомни как още през 2020 г. е тормозил Цариградска и Лазаров, защото по принцип така му действат новините по телевизията.

Събитията обаче се развиват по сценарий, щрихиран от самата съдия Цариградска на 13 февруари по време на изслушването в съдийската колегия на ВСС. Тогава тя предупреди, че има необходимост от истински анализ на законодателно ниво какви са средствата за ефективна защита на съдиите. На заседанието Цариградска се обърна към министъра на правосъдието Атанас Славов: “Нашето общество трябва да намери начин и форма да разплете цялата тази мрежа. Опасявам се че се подготвя поредният случай на замитане, на лов на вещици и изгаряне на някакви хора, в името на това да се опазят тайните”.

Очевидно Червеният пират ще изгори на кладата на психопатологията и ще отнесе със себе си тайната кой всъщност е извършителят на заплахите срещу магистрати през 2020 г. и 2024 година. Ще изгори, за да светне в бяло цялата корупционна машина, която обезкръвява не само Темида, но цялото ни общество.

Нормално е в такъв случай омертата да продължава.

И никога няма да разберем дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР. Както заяви шефът на ГДБОП Серафимов “дали едно лице е сътрудник на МВР, или не – нямаме право по закон да разкриваме подобни данни”.

Това със класифицираната информация е стар номер на службите, простено да им е. Ама защо му трябваше на антимафиот №1 да заявява следното: “Информация за това дали Мартин Божанов- Нотариуса е бил сътрудник на ГДБОП сме изискали от прокуратурата по воденото досъдебно производство.

гдбоп

Какво разбираме от това изявление – че ГДБОП е изискало от прокуратурата да каже дали Нотариуса е бил сътрудник на ГДБОП?! Че за един такъв способ за събиране на оперативна информация, какъвто е сътрудникът, е отговорна съответната служба, а не обвинението…

Що се отнася до самото държавно обвинение, той е отговорно за това, че не си е мръднало пръста да разследва получените преди сигнали срещу Мартин Божанов. Според Серафимов при проверката на ГДБОП са били разкрити “немалко имена, които се споменават във връзка с Божанов”. “Става дума за повече от трима прокурори и съдии, които се споменават в сведенията на подалите сигнал. Добрите познанства на Мартин Божанов с тези лица е подпомагало изходът на делата. От страна на прокуратурата не са ни възлагани допълнителни действия, след като им предадохме обобщената справка по проверката ни”, категоричен е той.

Ами ако ГДБОП бяха възложени допълнителни действия, какво ли антимафиотите щяха да открият в лоното на законността?

Очевидно отговорът на този и още много други въпроси знае единствено Червеният пират, този психодушманин на магистрати и политици…Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст