Денков не приема предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение, защото е подмяна на приоритетите

Според Денков предложението на ГЕРБ е добро начало

“Не приемаме такава подмяна на приоритетите. Нека изпълним задачите така, както са поставени и при условията, които договорихме преди девет месеца”. Това обяви премиерът Николай Денков в началото на редовното заседание на Министерския съвет.

Изказването му бе по повод вчерашното изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от политическата му сила ще предложат споразумение на “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, в което ще бъде заложено министрите да са разпределени пропорционално, с право на вето при назначенията им, като същият механизъм бъде приложен и при назначенията в регулаторите.

Премиерът Денков бе категоричен, че предложението на ГЕРБ радикално променя приоритетите, набелязани от ПП-ДБ преди девет месеца и че вместо усилията за реформи да се продължат, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове.

Ето защо според министър-председателя едва след като през следващите няколко месеца те извървят набелязания път за борба с корупцията и реформа в правосъдната система, ще са готови да обсъдят с ГЕРБ как да продължат напред. За Денков в момента е нужна политическа смелост за извършване на следващите стъпки, набелязани в управленската и законодателната програма, върху които е съставено правителството им.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст