ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Полша иска санкции върху вноса на селскостопанските продукти от Русия и Беларус

Полша може да забрани вноса на селскостопански продукти от Русия

Полша възнамерява да поиска от Европейския съюз да наложи пълни санкции върху селскостопанските продукти от Русия и Беларус. Това заяви полският премиер Доналд Туск при посещение в литовската столица Вилнюс, съобщи Ройтерс

Той направи изявлението си на фона на множество протести на земеделски производители, обхванали голяма част от Европа. Те засегнаха и Полша през последните седмици, където демонстрантите се обявиха срещу екологичната политика на Съюза и нелоялната, според тях, конкуренция от страна на компаниите, внасящи украински стоки. 
   
Миналата седмица Туск заяви, че в Полша са регистрирани редица пазарни смущения и те се дължат на евтините селскостопански продукти от Русия и Беларус и не изключи възможността за въвеждане на ограничения за вноса им. 

“Бих искал да ви информирам, че ще се обърна към председателя на европарламента с предложение за резолюция, с която да призовем Европейската комисия да се намеси”, заяви Туск по време на съвместна конференция с министър-председателя на Литва Ингрида Шимоните.

По думите му съвместните действия биха били по-ефективни от мерките, въведени от отделни държави. Шимоните заяви, че Вилнюс ще подкрепи инициативата. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст