Първото в историята 100% електрическо Maserati SUV бе представено в България

Първото в историята напълно електрическо Maserati SUV бе представено в България. Това стана на 12 април, в Боровец, в “Park Hotel Ela”.

Събитието по официалното представяне на новия модел на италианския автомобилен бранд, който е без аналог, бе подкрепено от “Електрохолд” – водеща електроенергийна група в България.

Новият модел е проектиран с технология от пистата на “Формула Е”. Затова и 100% електрическото решение се нарича “Grecale Folgore” (от итал. „светкавица“).

“Grecale Folgore” е светкавично бързо, като вдига 100 км/ч за 4.1 секунди, достига 220 км/ч и така разширява границите на спортните постижения в категорията на високопроходимите автомобили -SUV. То е задвижвано от 558 конски сили (105 kWh).

Електрическо е, но по начина на “Maserati”…

С едно пълно зареждане на батерията “Grecale Folgore” изминава до 550 км пробег. Италианският автомобилен бранд, без аналог в премиум сегмента, е разработил ултрабързо зареждане за всяко пътуване – то става само за 29 минути – до 80% от батерията на обществени зарядни станции.

Дизайнерите на “Maserati” са прегърнали електрическите иновации, като ги използват за вдъхновение за нова гама от цветове и материали. 

В купето шофьорът и пасажерите могат да се радват на внимателно изработените детайли, докато се наслаждават на изключителната просторност на “Grecale” и пространството за краката отзад.

Багажникът разполага със завидна вместимост от 535 литра. 

Изборът на нови колела “Aero”, специално разработени за “Grecale Folgore”, допринася за по-добра аеродинамика, стабилност и сцепление.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст