Билетите за влак поскъпват средно с 20%

билетите за влак

Увеличават се цените на билетите за пътуване с влак, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. От държавния жп превозвач заявяват, че променят цените заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години. Увеличението ще бъде средно с 20% и влиза в сила от 7 май.

Картите “Дете”, “Учащ”, “Семейство” “ТПЛ” и “Възрастен” остават на символичната цена от 1 лев.

Вдигат се и цените за запазено място и на абонаментните карти, картите “Класик” и “Младеж”, които дават право на 50% намаление от цената на билета за неограничен брой пътувания във втора класа на пътническите и бързите влакове за една година.

Пътуването на деца 7-годишна възраст остава безплатно, като трябва да бъде представен документ, удостоверяващ възрастта на детето. Задължително се издава билет с нулева стойност.

От БДЖ уточняват, че не са променяли цените на билетите от началото на 2012 г., с изключение на индексиране през 2020 г. с 1.8%. Само за периода от 2021 г. до края на 2023 г. разходите на дружеството са се увеличи с 23.2%, допълва държавният жп превозвач.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст