БСП вади на светло договора с “Боташ”

БСП

От кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора “Боташ”, недопускайки го до пленарната зала. По думите ѝ докладът е готов и подписан с тежки констатации за корупция и щета на българската държава и общество. 

Нинова съобщи, че след като докладът не се допуска в дневния ред на парламента, още утре в 11.00 часа в зала номер едно левите ще го представят пред медиите. Даже обмислят да поканят и представител на държавното обвинение да види на място за какво става въпрос.

БСП смятат също така да го дадат на прокуратурата, включително и на Европейската прокуратура.

Нинова бе категорична, че левицата няма да остави и този случай да бъде заметен. Според нея хората, които са подписали договора – трябва да си поемат отговорността.

По-рано днес стана ясно, че ПГ на “Възраждане” ще внесе сигнал в прокуратурата, ДАНС, КЕВР, МЕ, МВР заради скандалната сделка между “Булгаргаз” и турската държавна газова компания “Боташ”. В сигнала ще бъде представен и доклада на временната комисия. 

От ПП-ДБ пък обявиха, че са внесли предложение за извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан докладът на временната комисия за договора между “Булгаргаз” и “Боташ”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст