Диана Тонова е новият лидер на БСП-София

Диана Тонова

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София. Тя е избрана от делегатите на Градската конференция с 82 гласа, съобщи председателят на партията Корнелия Нинова.

“Този политически хаос, в който живеем, трябва да бъде преодолян, а той може да бъде преодолян само със силна социалистическа партия, която да зададе нова посока. Мисля, че градската организация може да бъде авангард в този момент”, заяви Тонова, цитирана от БНТ.

За актуалната политическа обстановка Нинова каза, че вотът на недоверие към служебното правителство вече е внесен и зависи от председателя на парламента за кога ще бъде насрочен.

Лидерът на социалистите коментира и предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да оглави и външното министерство Нинова. “Дали Даниел Митов или Главчев, това е Борисов. Все едно назначават Борисов. Тоест ГЕРБ ще прави изборите в чужбина и ние не сме съгласни”, подчерта тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст