Над 1 млрд. лева по Плана за възстановяване са под въпрос, заяви съветникът на Главчев

Над 1 млрд. лева по Плана за възстановяване са под въпрос, заяви съветникът на Главчев

Има сериозна опасност за второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост в размер на над 1 млрд. лева. Плащането е под въпрос. Това заяви пред БНТ съветникът на служебния премиер Димитър Главчев – Меглена Плугчиева.

“Разбрах, че така наречената украинска помощ за земеделските производители изобщо не е заложена в бюджета. Това са няколкостотин милиона. Закъсняват и директните плащания към земеделските производители заради закъсняло подаване на стратегическия план за земеделие. Той е трябвало да бъде внесен през септември, подаден е в края на декември”, каза още Плугчиева.

“Ситуацията с поста на външния министър е неприятна и недобра. Надявам се бързо да се намери добро решение. Управлението на държавата не е холивудски филм. Утре ще има съответното решение чрез указите на президента”, посочи съветникът на премиера. По думите ѝ в момента страната ни не стои добре в Европа и това трябва да се прекрати час по-скоро.

“Предложени ми бяха министерски постове, които съм отказала. Димитър Главчев е поставен в изключително трудна ситуация и има нужда от хора, които имат управленски, политически и дипломатически опит”, подчерта Плугчиева. Според нея има изключително добри кариерни дипломати.

“Става дума за служебно правителство, в което ще бъдат включени повече експерти, а не политически оцветени. Аз съм била три пъти посланик на Германия, Швейцария и Лихтенщайн и в Черна гора, но винаги съм била политическа квота на външното министерство. Спазвам принципите, човек като мен не е редно да поеме поста на външен министър в служебно правителство”, отбеляза тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст