Подновяват демонтажа на Паметника на Съветската армия

Паметник на съветската армия

Областният управител на София Вяра Тодева предприе действия по консервация на постамента на монумент “Паметник на Съветската армия” на територията на “Княжеската градина”. Става въпрос за премахване на разместените и компрометирани облицовъчни плочи с надписа от паметника.

Действията са във връзка с изпълнение на влязла в сила Заповед на главния архитект на Столична община, издадена след обследване на състоянието на монумента “Паметник на Съветската армия“, разположен в „Княжеска градина“ и във връзка с определенията на Върховния административен съд (ВАС) да обезсили поради липса на правен интерес двете разпореждания на Административен съд София, с които бе наредено да се спрат безусловно действията по демонтажа на монумента “Паметник на Съветската Армия” по жалба на Сдружение “Изправи се. БГ” и група физически лица и по жалба на Политическа партия “Възраждане”. И двете жалби бяха обезсилени.

Нарязаните фигурите от паметника бяха преместени в софийското село Лозен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст