ИДЕС си избра ново ръководство

Илия Илиев

Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС) избра нов състав на управленски органи. На провелото се Общо събрание за председател бе избран Илия Илиев. Той наследява поста от Бойко Костов.

Илиев е дипломиран експерт-счетоводител, член на ИДЕС от 1999 година. Бил е председател на регионалната организация на института във Варна (за мандатите 2002 – 2004, 2014 – 2017 г.). През изминалия 4-годишен мандат бе зам.-председател на УС.

„ИДЕС трябва да се управлява със знанията, опита и подкрепата на всички негови членове!“, споделя Илия Илиев след избора, като това е и едно от водещите послания, с които спечели доверието на колегите си.

Илиев е завършил Икономическия университет – Варна, специалност „Счетоводство и контрол”, а по настоящем е съдружник и управител в „Приморска одиторска компания” ООД. В началото на професионалния си път е работил като главен счетоводител и преподавател по счетоводство и одит в Икономически университет – Варна (1995 – 2004) и ВСУ „Черноризец храбър“ (2004 – 2009).

Изборите в ИДЕС определиха и новия Управителен съвет, в който влизат познати и уважавани лица в сферата на счетоводството и одита – Даниела Петкова, Валя Йорданова, Милена Рангелова, Снежана Башева, Пламен Донев, Деян Константинов, Георги Тренчев и Филип Ляпов.

Бяха избрани и новите членове на другите съвети в ИДЕС, като в това число са Контролен съвет, Дисциплинарен съвет, Съвет по професионалната етика и Съвет за контрол по качеството на одиторските услуги.

Институтът на дипломираните експерт-счетоводители е единствената национална професионална организация за всички дипломирани експерт-счетоводители в България.

Квалификацията „дипломиран експерт-счетоводител“ е призната у нас като една от най-престижните професионални бизнес квалификации. Съгласно закона всички дипломирани експерт-счетоводители имат право да станат членове на Института, след като придобият квалификацията.

Мисията на ИДЕС е да предостави на своите членове ресурса, информацията и ръководството, необходими за извършването на високооценени професионални услуги в полза на инвеститорите, обществото и клиентите, коментираха от организацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст