Байдън и Тръмп ще участват в дебати на 27 юни и 10 септември

Джо Байдън и Доналд Тръмп печелят първичния вот в Мичиган

Президентът на САЩ Джо Байдън и съперникът му от Републиканската партия Доналд Тръмп приеха поканата на телевизия CNN да се изправят един срещу друг на първия предизборен дебат на 27 юни, предаде “Ройтерс”.

„Както казахте: навсякъде, по всяко време, на всяко място“, заяви Байдън в социалните мрежи и за първи път изложи условията си да участва заедно с бившия президент по националната телевизия. Той бе категоричен, че ще участва в дебат само при строги правила за намаляване на прекъсванията.

Тръмп заяви, че Байдън е най-лошият участник в дебат, с когото се е сблъсквал. По-късно той написа в социалните мрежи: „Готов съм и имам желание да дебатирам с мошеника Джо на двете предложени дати през юни и септември“.

От CNN уточниха, че дебатът ще се проведе в студиото им в Атланта, Джорджия без публика, а водещият ще бъде определен на по-късен етап. Очаква се в щата Джорджия президентските избори да бъдат особено оспорвани.

Двамата кандидати приеха и поканата на телевизия ABC за втори дебат на 10 септември, а отделен дебат между кандидатите за вицепрезидент ще се състои през юли, след националната конференция на републиканците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст