И общинарите от ГЕРБ-СДС в София поискаха оставката на зам.-кмета по транспорта

И общинарите от ГЕРБ-СДС в София поискаха оставката на зам.-кмета по транспорта

И общинарите от ГЕРБ-СДС в София поискаха оставката на зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов. По-рано днес и групата на БСП В Столичния общински съвет поиска отстраняването на Павлов. Поводът е промяната в организацията на движението по бул. “Витоша”, бул. “Патриарх Евтимий” и ул. “Фритьоф Нансен”, която предизвика недоволство и протести.

Общинският съветник Прошко Прошков заяви на брифинг в Столичната община, че случилото се е второ сериозно прегрешение на зам.-кмета, който, по думите на общинаря, си е позволил два месеца да не предоставя на Комисията по транспорт писмо от Центъра за градска мобилност за икономическата рамка на ЦГМ.

“Кой ще плати ремонта на ремонта на маркировката, кой ще спаси спасението от спасението, ако се наложи при съответната дискусия, която предстояла, след като вече е свършена бедата, да се направи това“, попита Прошков. И допълни, че се говори за 1 милион лева, но дори не е било ясно каква е конкретната сума, тъй като тя не била предоставена на общинските съветници.

“Нито протестите на гражданите, нито становището на две трети от Общинския съвет, нито заявките на кмета на София – защото кметът на София направи добри заявки за диалог, наистина, и районният кмет Трайков също, нито дори нормативните правила имат значение за колеги, които се изживяват като хунвейбини на културна градска революция – да прегазим абсолютно всичко, да се подходи абсолютно беззаконно, уплътнено с липса на професионализъм и за жалост придружено с едно пренебрежение както към мнението на гражданите, така и към представителите на общинския съвет“, каза още общинският съветник от ГЕРБ-СДС, атакувайки групата на ПП-ДБ(“Спаси София”).

По-рано заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов увери, че проектът за новата организация на движението по бул. “Витоша”, бул. “Патриарх Евтимий” и ул. “Фритьоф Нансен” в София е напълно законен.

Миналата седмица Комисията по транспорт към Столичния общински съвет призова кметът Васил Терзиев да стопира реорганизацията на движението по булевардите “Патриарх Евтимий”, бул. “Витоша” и ул. “Проф. Ф. Нансен”. Тогава общинските съветници обсъждаха близо четири часа казуса, който предизвика силна обществена реакция в последните дни.

По време на заседанието заместник-кметът по транспорта заяви, че има нужда от промяна в движението, тъй като булевард “Патриарх Евтимий” бил използван почти на 100% от автомобилите. Общинарите обаче бяха критични към групата на ПП-ДБ-СС и администрацията в Столичната община, заявявайки, че “този абсурд трябва да спре”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст