Главчев форсира проекта за изграждане на нови ядрени мощности в АЕЦ “Козлодуй”

Главчев форсира проекта за изграждане на нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй"

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са създадени междуведомствени работни групи за ускоряване процеса по реализация на проектите за изграждане на нови ядрени мощности в АЕЦ “Козлодуй“ и Вертикалния газов коридор.

От правителствената информационна служба съобщават, че основната им цел ще е да съдействат изпълнение на всички законови процедури, свързани с проектите.

В групите, които проведоха първите си заседания, са включени представители на Министерството на енергетиката, Министерството на финансите, Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на културата, Министерството на земеделието, Министерството на вътрешните работи и Министерството на външните работи.

Проектите са от стратегическо значение за гарантиране на енергийната сигурност на страната и региона в дългосрочен план“, подчерта енергийният министър Владимир Малинов, който е определен със заповед на министър-председателя за ръководител на работните групи.

Вертикалният газов коридор между България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова осигурява възможност за пренос на допълнителни обеми природен газ от разнообразни и надеждни източници в посока от юг на север, а проектът за нови ядрени мощности на площадката на АЕЦ “Козлодуй“ е стратегически за страната, се подчертава в съобщението до медиите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст