Прокуратурата проверява мераклията Мумджиев от ИВСС

Прокуратура на Република България

Инспекторът отправял сексуални покани към камериерки във врачански хотел

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) реагира бързо на публикуваната информация за недопустимото поведение на един от служителите си – Александър Мумджиев. Както е известно, днес бе тиражирана информация, че инспектор Мумджиев е отправял сексуални намеци и покани към служители на хотел във Враца, където е пребивавал.

От ИВСС съобщиха, че във връзка с публикуваната днес в много електронни медии информация за недопустимо поведение на инспектор Александър Мумджиев в гр. Враца и образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325 НК, ще се извърши проверка от РП – Враца, която ще установи налице ли са достатъчно данни за повдигане на обвинение.

“Изложените в електронните медии данни сочат за поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт, поради което ИВСС ще изпрати до ВСС и Народното събрание предложение за освобождаването му от длъжност на основание чл. 48, ал. 1, т. 5, пр. последно от Закона за съдебната власт.

Въз основа на това предложение една пета от народните представители или ВСС могат да направят предложение за освобождаването на Александър Мумджиев от заеманата длъжност, инспектор в ИВСС. Инспекторатът към ВСС категорично се разграничава от поведението на Александър Мумджиев, което накърнява престижа на съдебната власт, престижа на ИВСС, както и престижа на съдиите, прокурорите и следователите” се казва в съобщението.

Реакцията е по повод информацията, че Мумджиев от ИВСС е отправял сексуални намеци на камериерки и сервитьорка от хотел във Враца, като видимо е бил нетрезво състояние. На 8 май той е пристигнал във Враца, за да извърши проверка в Районната прокуратура. Настанил се в хотел, където обаче започнал да отправя неприлични предложения на камериерките. На сервитьорка в ресторанта пък обещал, че ще я откара с хеликоптер в съседен град, за да се лекува.

По неофициална информация Мумджиев злоупотребявал с алкохол от самото си настаняване в хотела. Служителите в хотела се обърнали към полицията. Мумджиев бил за кратко задържан, впоследствие е освободен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст