Служебният премиер Димитър Главчев сезира ДАНС за спирането на Симеоновския лифт

Служебният премиер Димитър Главчев сезира ДАНС за спирането на Симеоновския лифт

Служебният премиер Димитър Главчев възложи на Държавна агенция “Национална сигурност” проверка на фактите и обстоятелствата, довели до преустановяване на функционирането и на последното лифтово съоръжение в Национален парк “Витоша”, съобщиха от правителствената пресслужба.

В писмото си до ДАНС Главчев акцентира върху широкото обществено недоволство по казуса. Премиерът изтъква, че със спирането на последния функциониращ кабинков лифт възникват въпроси по отношение на екологичната и транспортната сигурност на региона, както и във връзка с качеството на живота и здравето на гражданите.

С оглед на функциите, регламентирани в чл. 2 от Закона за ДАНС, служебният министър-председател възлага на Агенцията да извърши проверка и да го уведомява периодично за резултатите от нея.

Симеоновският кабинков лифт спря окончателно през миналата седмица и повече няма да бъде ремонтиран, обяви италианската фирма “ТехноАлпин”, която притежава българския собственик на съоръжението “Витоша ски”.

По-рано днес председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика две извънредни заседания на съвета за казуса със Симеоновския лифт, както и организацията на движението в центъра на София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст