В Русия започнаха учения с нестратегическо ядрено оръжие

Русия

В Южния военен окръг под ръководството на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия започна първият етап от ученията по използване на нестратегическо (тактическо) ядрено оръжие.

Това бе съобщено от пресслужбата на Министерството на отбраната. По време на този първи етап се тества доставката на ядрени боеприпаси за комплексите “Искандер“ и на оборудването на авиацията с ракети с ядрени бойни глави, включително и на специално сглобените ракети “Кинжал“, предаде “Коммерсантъ”.

Личният състав на ракетните формирования ще се учи да борави със специалните боеприпаси. Освен това ще се готви да ги зарежда – по-специално – „Искандери“, както и да ги придвижва към района за подготовка на изстрелванията.

Личният състав на подразделенията на въздушно-космическите сили се занимава с екипировки и с подготовка на авиационното оръжие със специални бойни части и излети в определени райони за патрулиране.

Ученията се провеждат по нареждане на руския президент Владимир Путин. Те бяха обявени на 6 май, но точна дата за начало не бе посочена. Целта на ученията е практическа проверка по въпроси, свързани с подготовката и използването на нестратегическите ядрени оръжия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст