Пролетен панаир на книгата за 24-ти май

Пролетен панаир на книгата за 24-ти май

Пролетен панаир на книгата, организиран от Асоциация „Българска книга“, се завръща за поредна година, за да зарадва жителите и гостите на София. Тази година събитието ще стартира на 24 май, а от 27 май започва и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи. Официалното откриване на двете инициативи ще бъде на 24 май от 17:00 ч.

Пролетен панаир на книгата за 24-ти май

Панаирът отново е разположен в градинката пред НДК, където над 140 издателства ще представят избрани заглавия на площ от над 1500 квадратни метра. Пролетният панаир на книгата ще продължи до 2 юни, а гостите му могат да се насладят на повече от 110 културни събития, включително 40 на специално обособената сцена на Културната програма на панаира.

Пролетен панаир на книгата за 24-ти май

Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи също ще е част от програмата със специална фестивална шатра, в която събитията започват от 27 май и ще продължат до 1 юни, когато специална програма ще очаква гостите за Деня на детето. Сред чуждестранните автори, които ще присъстват на фестивала, са имена като Барт Муярт, Хана Голд, Марчела Уорд, Тим Колинс, Даниеле Моварели, Аличе Копини, Стивън Хогтън и Аня Портин.

Четете още на : Столицата отбелязва с богата културна програма 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст