Карловските села ще получат пари, но по-малко от исканите 38 млн. лв.

Димитър Главчев, служебен премиер, карловски села, наводнения, пари

В най-кратък срок междуведомствената комисия за възстановяване на карловските села, пострадали от наводненията преди две години, ще се събере и ще отпусне възможните средства в рамките на бюджета

и в в рамките на това, че в момента на власт е служебен кабинет, чийто основна задача е организирането на честни и прозрачни избори.

Така служебният министър-председател Димитър Главчев коментира исканията на кметове и жители на карловско, които днес излязоха на пореден протест.

Главчев обаче уточни, че няма как служебният кабинет да отпусне исканите 38 млн. лв. Отчетите за изразходваните предишни 24 млн. лв. са постъпили в Министерски съвет едва вчера, каза още министър-председателят.

“Областният управител трябва да изрази становище, в най-кратък срок междуведомствената комисия ще се събере и ще отпусне възможните средства в рамките на бюджета и на това, че сме служебно правителство. 38 млн. лв. няма как да бъдат отпуснати, но възможните ще бъдат отпуснати”, увери премиерът.

По- късно от община Карлово разпространиха справка с писмата, които кметът на Карлово Емил Кабаиванов е изпращал до последните две правителства – “Денков-Габриел” и “Главчев”. 

За необходимостта от отпускането на обещаните средства за преодоляване на щетите от бедствието кметът е изпратил от 24-ти ноември досега 9 писма до двамата премиери, до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. 

Цитирано е и положително становище от областния управител на Пловдив до комисията за отпускане на поисканите средства. Първото писмо е изпратено на 24-ти ноември миналата година, а последното на 27-ми май, в което се предупреждава за преминаване към протестни действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст