Литва – най-добрата страна за живеене за 30-годишните

Успехът на балтийската държава сюрпризира мнозина.

По данни на Yahoo News!, Литва успя да вземе челната позиция като „най-щастливото място” за децата и възрастните до 30-годишна възраст в класацията на World Happiness Report 2024 (Световен доклад за щастието). Въпреки че родината на Жидрунас Савицкас (носещ титлата на “Най-силният човек на планетата” през 2009-а, 2010-а, 2012-а и 2014-а) попада чак на 19-то място в цялостната класация.

Вилнюс - столицата на Литва.
Вилнюс – столицата на Литва.

Докладът оценява държавите въз основа на гласуването на всички участници в уебсайта. Всеки един от тях трябва да оцени качеството на образованието, наемите, нощния живот, цените и други важни точки, върху които се базира и крайната „оценка за щастие”.

По информация на The Guardian, повечето от поколението Z са наистина доволни от качеството на живот в балтийската страна – особено щом става въпрос за безплатното висше образование за мнозина, както свидетелства 23-годишният Гантас Бендикас.

В същото време 28-годишната Йолита Вайткуте споделя, че след като разбира по колко отделят за месечния им наем нейни приятели в Париж, Токио и Лондон, смята себе си за голяма късметлийка. Цената на едно студио в сградата на Вайткуте, например, е между 101-508 евро месечно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст