От ПП-ДБ няма да участват в преговорите за съставяне на правителство, инициирани от ГЕРБ

От ПП-ДБ няма да участват в преговорите за съставяне на правителство, инициирани от ГЕРБ

От “Продължаваме промяната-Демократична България” няма да участват в преговорите за съставяне на правителство, инициирани от ГЕРБ-СДС. “Смятаме, че вашия подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната”, обърнаха се от ПП-ДБ към Борисовата формация.

“Уважаемо ръководство на ГЕРБ,

Благодарим за отправената покана от днес за днес. ПГ на ПП-ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство, съобразявайки се с волята на избирателите и ще бъде силна проевропейска опозиция, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклоняване от европейския път на България”, посочват от ПП-ДБ. И допълват, че в 50-тото Народно събрание коалицията ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма.

По-рано ГЕРБ – СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. Първата политическа сила предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

Междувременно президентът Румен Радев обяви, че насрочва първото заседание на парламента за 19 юни.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че предлага съставянето на експертен кабинет, който да е доминиран от ГЕРБ в ключовите министерства. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст