Футболната звезда Роналдо купува 10% дял в производителя на порцелан “Виста Алегре”

Футболната звезда Роналдо купува дял в производителя на порцелан "Виста Алегре"

Кристиано Роналдо е договорил покупката на 10% дял в португалския производител на порцелан “Виста Алегре Атлантис” от “Групо Визабейра”. Това е поредната сделка на футболната звезда, която следва плановете си да инвестира част от състоянието си в различни бизнес сектори.

През следващите няколко дни Роналдо възнамерява да купи и 30% от “Виста Алегре Спейн” чрез компанията си CR7, посочва “Виста Алегре” в документите, внесени в регулаторния орган. Двете страни са се съгласили също да създадат съвместно дружество, в което да имат равни дялове (50:50), в Близкия изток и в Азия, за да популяризират бранда “Виста Алегре” и Бордало Пинейро, носещ името на португалски художник от ХIХ век, известен с дизайнерските си керамични изделия.

“Сътрудничеството между двете компании ще ускори процеса по глобалната експанзия на марката в престижния и луксозен сегмент на различни международни пазари, както в дребните търговски обекти, така и в първокласните хотели”, посочва “Виста Алегре”.

От 2022-а петкратният носител на “Златната топка” играе в саудитския футболен клуб “Ал Насър” срещу годишно възнаграждение от около 200 млн. щ. долара. 39-годишният футболист инвестира в различни сфери през последните години, подготвяйки се за живота след края на футболната си кариера.

През 2015-а Роналдо и португалският оператор на хотели “Групо Пештана” обяви плановете си да инвестират 75 млн. щ. долара в четири бутикови хотела с общо 400 стаи в Португалия, Испания и Съединените щати. По онова време футболистът обяви, че това е най-едрата му инвестиция в хода на подготовката му за съществуването след футбола.

“Виста Алегре”, която произвежда и продава порцеланови и керамични изделия и кристална стъклария, не разкрива стойността на инвестицията на Роналдо.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст