Милиардер дари 50 милиона долара на предизборната кампания на Тръмп

Президентската кампания на Доналд Тръмп е получила дарение от 50 млн. долара от милиардера консерватор Тимъти Мелън, съобщи BBC.

Комитетът, известен като MAGA Inc., разкрива в подаден до Федералната избирателна комисия отчет, че е получил повече от 68 млн. долара от дарители през май, като повечето от парите са дошли от наследника на базираната в Питсбърг банкова фамилия Мелън, а 10 млн. долара са от милиардерите Лиз и Дик Улийн.

Американските медии отбелязаха, че Мелън е изпратил дарението в деня, след като Тръмп беше осъден по 34 обвинения за фалшифициране на бизнес документи.

Със средствата MAGA Inc. е увеличил броя на телевизионни реклами, подкрепящи преизбирането на Тръмп за президент на САЩ. Притокът на средства е помогнал на кампанията на Доналд Тръмп за първи път да разполага с повече парични средства в основната си сметка, отколкото кампанията за преизбиране на президента Джо Байдън.

В края на май кампанията на Тръмп е разполагала с около 116 милиона долара, което е два пъти повече, отколкото месец по-рано, докато хората на Байдън съобщиха, че е събрали около 91 млн. долара – малко над сумата, с която са разполагали в края на април.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст