Депутатите ще получават заплати и по време на предизборна кампания

Депутатите ще получават заплати и по време на предизборна кампания

Временната комисия за изготвяне на проект на правилник на Народното събрание прегласува и отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни избори.

На предишното си заседание комисията прие за времето от откриване на предизборна кампания за избори за народни представители до свикване на новоизбраното Народно събрание народните представители да не получават възнаграждение и да нямат право да използват служебни автомобили. Предложението беше на депутати от несъществуващата вече парламентарна група на „Величие“.

Преди това не беше прието предложението по финансовите правила на парламента възнагражденията да се начисляват от деня на полагане на клетва от народните представители до деня на откриване на предизборна кампания за избори за следващия парламент. Това наложи преразглеждане и на вече приетите текстове за заплатите.  

Цвета Рангелова от “Възраждане” съобщи, че е получила запитвания дали текстът, гласящ народните представители да не получават възнаграждения по време на предизборната кампания, не противоречи на Конституцията, в която пише, че работата на Народното събрание е непрекъсната. И напомни, че по време на предишната предизборна кампания е имало две извънредни заседания. 

Така председателят на временната комисия Анна Александрова от ГЕРБ-СДС предложи да се прегласува вече приетото предложение, налагащо депутатите да не получават заплати за периода на предизборната кампания, тъй като не е приет начинът, по който ще се изчисляват възнагражденията на депутатите. 

Временната комисия за правилника отхвърли и предложенията на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ депутатите да се подлагат на изследване за наркотични вещества

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст