Полицай счупил челюстта на младежа на “Джулая” в “Градина”

Димитър Кангалджиев

Полицай от Бургас беше задържан във връзка с инцидент по време на традиционното посрещане на слънцето на 1 юли на плаж “Градина”. Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев днес разясни какво се е случило във въпросната нощ и кой е счупил челюстта на младеж на плаж “Градина”.

Побойникът не е бил охранител, а полицай от Четвърто РУ в Бургас. МВР няма данни въпросният служител на полицията на Бургас да е работил към охранителна фирма. Въпросният служител е в системата от октомври 2023 г., на 21 години е и е бил в изпитателен срок, поясни Кангалджиев.

След инцидента на място са били изпратени полицейски патрули, които са установили, че двама души са били бити. Пострадалите са били откарани в болница за преглед, а други двама души, които били свидетели на побоя, са откарани за разпит в полицейското управление в Созопол. Там те предоставили снимка на неизвестния извършител.

Потърпевшите е трябвало също да се явяват в полицията за даване на обяснения, но щом били изписани от болницата, се отправили към София.

Междувременно полицията получила информация, че евентуалният извършител е надзирател от затвора в Дебелт. В хода на оперативно-издирвателните мероприятия тази информация не е била потвърдена. Впоследствие станало ясно, че извършителят е служител на МВР. Снимката му била разпратена в различни групи между служителите на МВР в Бургас и едва на 6 юли е изяснено, че заподозреният за нанесения побой над тийнейджър е служител на Четвърто РУ в Бургас, а не охранител от “Делта гард”, коментира Кангалджиев.

По думите му днес потърпевшите са се явили в полицейското управление в Бургас и са разпознали по категоричен начин полицейският служител. Той е в системата от октомври 2023 г., на 21 години е и е бил в изпитателен срок. Не е установено при побоя да е използван бокс. Полицаят сам е осъществил физическо насилие над двете момчета.

Такова поведение и действие на служителите на МВР няма да го позволим и за действията си този служител ще понесе цялата строгост на закона. Задържан е за 24 часа, уточни Кангалджиев. МВР няма данни въпросният служител на полицията на Бургас да е работил към охранителна фирма. От брифинга стана ясно още, че причината за побоя е била заради паднало парче пица на земята.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст