Jim Beam пуска на пазара ново уиски „Little Book Infinite“

Jim Beam пуска на пазара ново уиски „Little Book Infinite“

Новото уиски Little Book на Jim Beam е безкрайна смес от различни видове уиски, създадено с изключителна прецизност и внимание към детайла. От пускането си на пазара през 2017 г., Little Book бързо се утвърди като едно от най-интересните питиета, произвеждани от James B. Beam Distilling Co. – дестилерията, която стои зад водещата марка бърбън Джим Бим.

Заслугата за създаването на Little Book е на Фреди Но, майстор дестилатор осмо поколение. Той е син на настоящия майстор дестилатор Фред Но и внук на легендарния майстор Букър Но. Това родословие с опит и знания е в основата, върху която е създаден новият уникален продукт на Little Book – Infinite: Edition1.

Jim Beam пуска на пазара ново уиски „Little Book Infinite“

Infinite: Edition1 представлява смес от отлежали бърбъни, като всяка година ще се добавя нов компонент, което на практика създава “безкрайна” смес. Концепцията за “безкрайна” смес наподобява метода солера, използван за създаване на определени видове уискита и шери. При този процес една бъчва никога не се изпразва напълно преди добавянето на нов алкохол, което означава, че винаги остава малко количество от по-старата течност. Въпреки че не е точно същото, основната идея е близка – базовата смес остава постоянна, но всяко ново издание ще включва нов компонент уиски.

Jim Beam пуска на пазара ново уиски „Little Book Infinite“

Фреди Но споделя, че работи рамо до рамо с баща си като майстор дестилатор и че това е сбъдната мечта, която неговият баща е споделял със своя баща, Букър Но. Новата серия уискита Little Book The Infinite е създадена в чест на тази мечта и веднъж годишно Фреди ще бутилира малко количество от тази уникална смес, за да може светът да я опита.

За първото издание на Little Book The Infinite бяха смесени четири различни уискита, всяко от които създадено от различен член на семейството.

Jim Beam пуска на пазара ново уиски „Little Book Infinite“

Официалните дегустационни бележки описват вкусовите компоненти на всяко от уискитата в сместа: уискито на Букър носи нотки на дъб, пушек и овъгляване; това на Фред предоставя аромати на тъмни плодове, череша и кафяви сладкиши; а уискито на Фреди предлага карамел, ванилия и подправки.

Четете още : Beyoncé представя луксозно уиски SirDavis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Трябва ли парламентарните избори от 27 октомври да бъдат касирани?

Подкаст