България се представя в самостоятелна палата на изложението в Доха

Migration Image

Българска национална изложба ще се проведе в изложбения комплекс Doha International Exhibition Centernbsp; вnbsp; Доха от 13 до 15 март. Организатори са Министерството на външните работи, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, чрез Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Националната изложба в Катар ще бъде най-мащабното до момента представяне на експортния потенциал на България в Арабския свят и Близкия Изто – България като атрактивно място за инвестиции и туристическа дестинация.

Проявата ще допринесе за насърчаване развитието на търговските и икономическите връзки и партньорства в деловите среди на двете страни. България ще бъде представена като надежден партньор, предлагащ конкурентни стоки и услуги, отговарящи на високите световни изисквания за качество.

Изложбата ще бъде официално открита от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, придружен от официална правителствена делегация.

По време на изложението ще бъдат проведени инициативи с бизнес насоченост, като инвестиционен форум, двустранни бизнес срещи, представяне на туристическия потенциал на България. Ще бъде предоставена възможност за презентациии на български бизнес организации и фирми.

Специален интерес от катарска страна е предварително заявен леката ни промишленост, туризма, селскостопанския сектор и хранително вкусовата промишленост (минерална вода, розово и етерични масла, месно и млечно производство, зърнена индустрия, сладкарски изделия, консервна промишленост), архитектура и строителство, здравеопазване, електроника и машиностроене и други.

България ще се представи на обща изложбена площ от 2500 кв.м. в самостоятелна палата на изложбения комплекс Doha International Exhibition Center. Местата за представяне на участниците ще бъдат обособени тематично, съобразно със спецификата на предлаганите стоки и услуги.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст