Добрев: Нов инвеститор в ОЦК-Кърджали от следващата седмица

Migration Image

По информация от изпълнителния директор на Оловно-цинковия комплекс в Кърджали преговорите с единия от потенциалните инвеститори в са в напреднала фаза и се надяваме през следващата седмица да имаме развръзка на този наистина много тежък казус. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на парламентарния контрол в отговор на питане от народните представители Димчо Михалевски, Павел Шопов и Ариф Агуш относно социалното напрежение, заради неизплатените заплати в комбината и в ГОРУБСО-Мадан.

Добрев обясни, че държавата се опитва да реши по-скоро проблема със забавените заплати на металурзите. В тази връзка вече са проведени редица срещи с банките-кредитори. Според него за разлика от казуса с ГОРУБСО-Мадан, където държавата има участие и можеше да отнеме концесията за добив, при ОЦК не може да се намесва за решаване на проблемите.

Миналата седмица е взето решение да се пристъпи към финализиране на преговорите с полската икономическа групировка Силезия, която да поеме мениджмънта на оловно-цинковия комбинат- Кърджали през следващите три години. Това става ясно от информацията на кърджалийската фирма, която е публикувана на сайта на Българската фондова борса. На 5 юни акциите на дружеството на бизнесмена Валентин Захариев са се продавали за 2.50 лева. Според икономическия министър сега те вървели дори по 2 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст