Цветанов участва в Международна конференция за контрол на наркотиците

Migration Image

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров ще участват в 29 -та Международна конференция за контрол на наркотичните вещества (International Drug Enforcement Conference IDEC), съобщиха от пресцентъра на МВР. Тя ще се проведе през настоящата седмица в Бали.nbsp; Темата на форума е bdquo;Укрепване на духа на международното партньорство за постигане на най-големи успехи в борбата с престъпленията, свързани с наркотициrdquo;. Организатор е Агенцията за борба с наркотиците на САЩ – ДЕА.

Началото на инициативата е поставено през 1983 г. с цел да обедини усилията и укрепи координацията и сътрудничеството на компетентните структури в областта на противодействието на престъпленията, свързани с наркотици. Механизмите, които насърчава форумът, са обмен на информация и прилагане на координиран подход от правоохранителните органи в борбата наркотрафика и наркоразпространението.

В световния форум ще участват представители на повече от 100 страни. Конференцията ще бъде официално отрита от президента на Индонезия Сусило Бамбанк Юдойоно.

Презентации, свързани с борбата с международния наркотрафик, ще направят лектори от страната-домакин и представители на правоохранителни агенции, международни институции и научни институти. За първи път, откакто се провежда конференцията, български представител ще има възможност да представи опита на страната ни.

На събитието министър Цветанов ще изнесе доклад, посветен на усилията в противодействието на наркотрафика на регионално и интернационално ниво. Експертите ще имат възможност да обменят опит и практики под формата на дискусии и работни групи, разделени по региони – Европа и Африка, Северна и Централна Америка, Южна и Централна Азия, Карибски регион, Далечния Изток, Южна Америка.

Сред темите, които ще бъдат разгледани на конференцията, са борбата с наркотероризма в световен мащаб, тенденциите при химичния контрол на прекурсорите, европейските действия в борбата със синтетичните наркотици, въздействието върху икономиката от незаконен трафик.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст