ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Аню Ангелов: Започва реорганизацията на тактическите формирования в армия

Migration Image

bdquo;След реорганизацията на стратегическо и оперативно ниво, реализирана през изминалата година, през 2012 г. започва реорганизацията на тактическите формирования в Българската армияldquo;. Това заяви министърът на отбраната Аню Ангелов в отговор на въпроси на журналисти след церемонията по награждаването на представителния отбор на Въоръжените сили по крос.

В изпълнение на Бялата книга за отбраната и въоръжените сили и съгласно графиците, заложени в Плана за развитие на въоръжените сили през тази година предстои да се реализира последният етап от реформата на въоръжените сили, който ще продължи до края 2014 г. ndash; реорганизация на тактическите звена в Българската армия, каза още министърът. ldquo;Нищо изненадващо не правим. Всички хора, които ще бъдат засегнати от тази реорганизация, са добре запознати с това, което става с техните поделения и с възможностите, които предлагаме като увеличаваме личния състав в други военни формированияldquo;, посочи министър Ангелов. По думите му, през последната една година военнослужещите са напълно наясно какво могат да направят, ако искат да продължат да служат. След 1 юли, ако не са кандидатствали за обявените нови 1 800 вакантни длъжности във военните формирования, на тях ще им бъдат връчени 6-месечни предизвестия и ще бъдат взети в разпореждане. През септември те ще имат възможност да кандидатстват за обявените в регистри длъжности, останали вакантни след реорганизацията на военните формирования.

Поради това, че процесът на заемане на вакантните длъжности е продължителен и зависи от желанията на хората, които той засяга, от техния статус, на този етап не може да се посочи точният брой на военнослужещите, които ще бъдат освободени от Българската армия след 1 юли.

Ангелов посочи още, че основното от реорганизацията на военните формирования на тактическо ниво ще се извърши през тази година, а през 2013 г. ще бъдат реорганизирани логистични поделения.

След като влезе в сила Правилникът за прилагане на Закона за резерва на въоръжените сили до края на тази година ще бъдат разкрити близо 400 места за резервисти, уточни министър Ангелов в отговор на жжурнолистически въпрос.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст