Ще бъде обсъден проект на стратегия за подкрепа на развитието на гражданските организации

Migration Image

Публично обсъждане на проекта на стратегия за подкрепа на развитието на гражданските организации в България за периода 2012-2015 г. и визията за създаване на механизъм за финансиране на гражданския сектор ще се проведе от 10 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет.

Дискусията е част от дейността на специализирана работна група, която министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев инициира през януари със задача да разработи цялостна концепция за развитие на неправителствения сектор в България. На 23 май работната група предложи за обществено обсъждане и становище проектите на двата документа.

Стратегията за подкрепа на развитието на гражданските организации в България за периода 2012 – 2015 г. е разработена от работна група, инициирана през месец януари 2012 г. от министър Томислав Дончев. Заедно със стратегията е разработен и проект на Визия за създаване на механизъм за финансиране на гражданския сектор.

Екипът, разработил стратегията бе сформиран след проведената през януари 2012 г. дискусия, иницииирана от министъра по управление на средствата от ЕС и в която взеха участие посланиците на САЩ, Норвегия и Швейцария, представители от Парламентарната комисия за bdquo;Култура, гражданско общество и медииldquo; и водещи неправителствени организации. Участниците в дискусията се обединиха около тезата, че държавата и неправителственият сектор се нуждаят от по-ясен формат на работа, където да бъдат формулирани както функциите и отношенията на засегнатите страни, така и политиките за другите източници на финансиране извън държавния бюджет ndash; по линия на оперативните програми по СКФ на ЕС, финансовия механизъм на ЕИП, Швейцарската програма за сътрудничество и партньорството със САЩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст