ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Станишев: БСП успя да защити интересите на работещите

Migration Image

Като сериозна победа решението на Конституционния съд да отхвърли предложените от мнозинството промени в Кодекса на труда. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев определи. Той напомни, че именно бевицата сезира съда и защити интересите на работещите в България. Според него е цинично на фона на масовото обедняване, ръста на сивата икономика и на безработицата, ГЕРБ да се опитват да стоварват управленските си проблеми върху българите. Станишев коментира и отхвърлянето на текста, свързан с представителността в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Лидерът на БСП отбеляза, че завишаването на критериите имаше за цел редица организации да бъдат изхвърлени, което е удар върху малкия и среден бизнес. bdquo;Мачкането на малкия и среден бизнес е последователна политика на ГЕРБ, е изводът който направи Станишев. Той напомни, че досега 119 текста са обявени за противоконституционни и отбеляза, че няма правителство, което да е получило от КС толкова шамари, колкото са получили ГЕРБ. bdquo;КС отразя поредния опит за връщане на България в дикенсовия капитализъм, коментира Михаил Миков. По думите му стремежът на управляващите е бил експлоатацията на труд да бъде много по- висока.

Освен на противоконституционното законодателство на ГЕРБ, БСП обърна внимание и на многобройните лобистки текстове. Ангел Найденов напомни за над 60-те лобистки законопроекта на мнозинството, които обслужват частни и корпоративни интереси. Други над 100 попадат в сивата зона на клиентелизма. Като дефекти на законодателството на ГЕРБ Найденов изтъкна дефицита на компетентност, непоследователност, хаотичност, противоконституционност. Един от последните примери е Закона за горите, който ясно показа и настроенията за протест на хората срещу Бойко Борисов и ГЕРБ.

Попитан за отговора на ЕЦБ за готовността на страната ни в еврозоната, Станишев коментира, че е нелепо след три години управление ГЕРБ все някой друг да им е крив за непостигнатите резултати. По повод хвалбите на управляващите за прекратената процедура за свръхдефицит, лидерът на БСП напомни, че процедурата беше открита именно при управлението на ГЕРБ. Станишев определи като стъкмистика намаляването на дефицита. Той обясни, че това се постига с неплащане на бизнеса и напомни, че държавата и сега дължи около 360 млн.лв. Наред с това има 27 000 фалити, масова безработица и източване на държавните предприятия. bdquo;Има заложени маса бомби за следващото правителство, отбеляза лидерът на БСП. bdquo;Когато се казва, че сме велики наред с Дания и Швеция, нека погледнем как живеят българите. А българите живеят все по- зле, добави Станишев. По думите в резултат от управлението на ГЕРБ всеки българин ще бъде натоварен с дълг по 650 лева.

Станишев коментира и хода на подписката за референдум за Белене. Вчера той лично се включи в кампанията, като за час и половина убеди 225 русенци да се включат в националната кауза. Лидерът на БСП напомни, че от 1 юли нараства цената на тока, а без Белене тази цена ще расте още.

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст