ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съставени са 8 акта и 220 предписания за пушене

Migration Image

Осем акта за констатирани нарушения на забраните за тютюнопушене са издали регионалните здравни инспекции в страната между 15 юни – 22 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Издадени са и 220 предписания при 6328 проверки в 6 101 обекта. Инспектирани са 1127 обекта за хранене и развлечение, 407 детски и учебни заведения, 1863 лечебни и здравни заведения. Предмет на контрол са били 2035 други видове обекти с обществено предназначение – обществени и административни сгради, спортни обекти, хотели, социални домове, аптеки и дрогерии, обекти за търговия, хранителни обекти, игрални и интернет зали, фризьорски и козметични салони, оптики, площадки за игра, плувни басейни, транспортни средства, студентски общежития, театри и кина.

Съставените осем акта са наложени на физически лица. Те са били глобени, тъй като са нарушили забраната за тютюнопушене в казина, бинго зала и в лечебно заведение.

Издадените 220 предписания за недопускане на тютюнопушене в помещения с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. Част от предписанията са за премахване на обозначенията, разрешаващи тютюнопушене в заведенията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст